google-site-verification=-NAEpN6wpQ_pqQOHNz5s7a2Yc8O3-zmLaSG-U5TAb-Q “Mutlululuğu hak etmek” diye bir şey var mıdır? google-site-verification=-NAEpN6wpQ_pqQOHNz5s7a2Yc8O3-zmLaSG-U5TAb-Q
top of page

“Mutlululuğu hak etmek” diye bir şey var mıdır?

Güncelleme tarihi: 11 Kas 2023

Değerli okurlarım, bu yazı ihtiyaç duyduğunuz bir mesaj olabilir mi? Umarım karşınıza açık olduğunuz bir anda çıkmış olur.

Mutluluk, dünyevi varlıklarla veya haklarla sahip olunabilecek bir kavram değildir. Yolun sonunda varılacak bir noktadan ziyade yolun içindedir. Buna rağmen mutluluğa doğru gidecek araçlar, koşullar arar insan; başarılı olma, çok para kazanma, yuva kurma, güç sahibi olma, sevilen sayılan birisi olma gibi.

Dünyevi öğretilere göre hayalimizdeki eve sahip olmak için çok çalışıp para biriktirmemiz gerekmektedir. Teknik olarak satın alma işlemi için paraya ihtiyacımız olsa da isteğimizin, mutluluğumuzun gerçekleşmesi için hayalimizin önüne bir KOŞUL koyarız ki onu yaşamaya hak kazanabilelim.

Tüm düşüncelerinizin bir enerji ya da frekans taşıdığını bilseniz yine de mutluluğunuza koşul koyar mıydınız?

Mutluluğa giden yollara sebep biçerseniz hem mutluluğu sınırlandırırsınız çünkü kendi kapasiteniz kadar bunu arzulayabilir ve diğer olasılıkları baştan elemiş olursunuz hem de ona kavuşmayı zorlaştırırsınız.

Mutluluğun dışarıdan kaynaklanmadığına bir acı gerçek; kimse sizi mutlu edemez, siz de kimse tarafından mutlu olamazsınız. Bu genelde toplumda “mutluluğu hak etme” olarak anılır; “iyi bir insan oldum, iyi şeyler yaptım ve karşılığında mutlu edilmem gerekir.” Sizler tabii ki yaptığınız iyiliğin karşılığını alacaksınız ama nerede, ne zaman, ne şekilde…

Mutluluğu kendime nasıl çekeceğim?

Mutluluğa kavuştuğunuz hali imajlayarak (önceki yazımda paylaştığım gibi) kendinizin yeni realitesini kendinize yaşatın. Bu sayede gerçekten istediğinizin ne olup olmadığını da anlayabilirsiniz. Bunun yanında kendinize mutluluğa kavuşmanızı layık görmeyen düşünce kalıplarınızdan, dış seslerden koruyun. Diğer insanların olumsuz ve yararsız görüşlerini benimsemekten kaçının ve kendi erişmek istediğinize odaklanın. Son olarak; istemekten korkmayın, bu beynin ve onun öğrendiklerinin işidir; kalbiniz ise bunu bilir. Her detayında ayrı güzellik bulunan yaşadığımız evrenin içinde sizin de isteklerinizi gerçekleştirebilecek bir mekanizma mevcuttur.

Aynı şekilde “mutsuzluğu hak etmeyi” de ele alabiliriz. Bunun sözlü iletişimdeki tercümesi “ben bunu hak edecek ne yaptım”dır.


Ve şunu unutmayın; hakiki mutluluğu yaşamayı, ona anda sahip olmayı arzuluyorsanız tekamül edebilmeyi ve kendinizi teslim edebilmeyi dileyin. Çünkü en nihayetinde mutluluk, ruhsal aydınlanma ile sahip olunabilir.

Kalbinizde sadelik, zihninizde teyakkuz dilerim.

Yeniden halleşmek üzere,

Hayal Mühendisi: Simge Güner

http://www.etrafgazetesi.com/yazarlar/hayal-muhendisi-simge-guner/mutlululugu-hak-etmek-diye-bir-sey-var-midir/19

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Madde İçİndekİ Ruhu Yakalamak

Şifalanmaya niyetlenmiş sevgili okuyucular, Hiçbir kesişimin tesadüf olmadığı bir dünyada bu yazıyla karşılaşmanızın da bir sebebi var elbet. Değişmenin, gelişmenin neresinde olursanız olun hoşgeldini

bottom of page